Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligtKalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt
  1996

  Kalle Blomkvist – Mästerdetektiven lever farligt

  Författare:Astrid Lindgren
  Regissör:Göran Carmback

  Det är sommar och lugnet vilar över den lilla staden. Men skenet bedrar – i idyllen utkämpas ett krig – mellan Vita Rosen (Kalle, Anders och Eva-Lotta) och Röda Rosen (Sixten, Benke och Jonte). Man krigar om Stormumriken, en för oinvigda helt vanlig sten. En annan sak som oinvigda inte heller förstår, är rövarspråket. Under ett kritiskt uppdrag gör Eva-Lotta en fasansfull upptäckt. På stigen framför henne skymtar en figur, och när hon tittar närmare känner hon igen gubben Gren – och han är stendöd! Det är dags för Mästerdetektiven Kalle Blomkvist att rycka ut!

  Det hade tidigare gjorts tre filmer om Kalle Blomkvist: Mästerdetektiven Blomkvist (1947), Mästerdetektiven och Rasmus (1953) samt Mästerdetektiven lever farligt (1957), som 1996 års version bygger på. Regissören Göran Carmback hade tidigare filmatiserat Astrid Lindgrens berättelser Allra käraste syster och Ingen rövare finns i skogen. Ambitionen var att ge nyinspelningen en modern men också tidlös prägel. Scenerna i den lilla staden är inspelade i Norrtälje.

  Astrid Lindgren, som vid denna tidpunkt var 88 år gammal, litade på SF: ”Jag vet inte så mycket om projektet, men det blir säkert fint” hälsade hon till Aftonbladet. Dock hade hon läst manuset och bland annat krävt att ordet ”procentare”, som blivit utbytt mot ett mer modernt ord, skulle vara kvar.

  DVD Kalle Blomkvist: Mästerdetektiven...

  DVD Kalle Blomkvist: Mästerdetektiven...

  Kalle Blomkvist
  60.00 SEK
   Bok läsning

   Böcker som du kanske gillar